Te koop

Unieke zeeschouw met midzwaard te koop

27500,00

Uniek Schip Te Koop: Zeeschouw met midzwaard De Gurbe! Bent u op zoek naar een schip dat écht indruk maakt? De Gurbe is een unieke en historische zeeschouw die garant staat voor onvergetelijke vaartochten en is nu beschikbaar voor een nieuwe eigenaar.

Dit bijzondere schip is in 2021 aangeschaft en onderging in 2022 een uitgebreide en grondige restauratie bij de gerenommeerde scheepswerf "Scheepsbouw O.H. van der Werff" in Drachten. Volledig gerestaureerd en nu weer klaar voor jarenlang vaarplezier.

Afmetingen: 9,70 x 3,20 x 0,75 m
Bouwjaar: 1952 en restauratie in 2022
Motor: Yanmar 33 PK inboard diesel

Restauratie
Onderandere de volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd: 

  • Vervanging van 60% van het vlak, inclusief nieuwe spanten voor extra stevigheid. 
  • Installatie van een nieuwe koekoek en zwemtrap voor extra comfort. 
  • Vernieuwing van het complete interieur, met oog voor zowel stijl als functionaliteit. 
  • De onderzijde van het schip is tot aan de stootlijst gestraald en voorzien van een hoogwaardig 2C verfsysteem, compleet met certificaat. 
  • Ook de buitenzijde van de romp en de binnenzijde zijn volledig opnieuw in de verf gezet met hetzelfde duurzame 2C systeem. 
  • De mast is in 2021 professioneel gekeurd en waar nodig gerestaureerd. 

Een unieke vaarbeleving
De Gurbe is geen doorsnee schip. Het is een harmonieuze combinatie van een traditionele visserman uitvoering en een moderne zeeschouw. De ruime open kuip biedt volop bewegingsvrijheid en is ideaal om te genieten van zonnige dagen op het water. Zet er twee comfortabele campingstoelen neer en je hebt een perfecte plek om te ontspannen. De banken in de kuip bieden voldoende ruimte om met een groep vrienden of familie prachtige dagtochten te maken. Binnen biedt De Gurbe meer ruimte en stahoogte dan je zou verwachten van een visserman uitvoering. De keuken in het voorste roefje is slim ontworpen, met een wastafel boven de zwaardkast waardoor een soort "kook-eiland" ontstaat. Ideaal om maaltijden of drankjes klaar te maken terwijl je in direct contact staat met de kuip. 

Comfortabel overnachten
Het op maat gemaakte tweepersoonsbed in de punt van het schip biedt royaal comfort. Voor kleinere gasten is de bank geschikt als extra slaapplek. Daarnaast kan de zomertent eenvoudig over de giek worden gespannen, waardoor overnachten in de kuip ook een optie is. De gezellige hut met hoekzit en korte zit creëert een warme sfeer, ideaal voor avonden binnen. 

Unieke zeileigenschappen
Het midzwaard maakt het zeilen met deze platbodem eenvoudig en plezierig. De Gurbe heeft uitstekende zeileigenschappen die al in de jaren vijftig werden geprezen in de Waterkampioen. Dit schip was een van de eerste zeeschouwen met een midzwaard en een van de eerste gelaste pleziervaartuigen in zijn tijd. 

Historisch erfgoed
De Gurbe is niet alleen een schip, maar een stukje maritieme geschiedenis. In 1952 was dit schip een van de eerste zeeschouwen met een midzwaard en het heeft de Waterkampioen gehaald in de jaren vijftig. Het schip is nog steeds geregistreerd bij het Fries Scheepvaartmuseum, wat de historische waarde alleen maar onderstreept. 

Een kans die u niet wilt missen
De Gurbe is een werkelijk uniek schip met bijzondere verblijfs- en zeileigenschappen, perfect voor de liefhebber van historische en karaktervolle boten. Er is geen tweede zoals dit. Bent u klaar om nieuwe herinneringen te maken op dit prachtige schip? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging!

Foto's en facturen van renovatie en onderhoud aanwezig!

Deze advertentie is met zorg opgesteld, maar er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Type- en plaatsingsfouten voorbehouden.

Specificaties

Status
Status
Beschikbaar
Nieuw of gebruikt
Gebruikt
Algemene gegevens
Categorie
Plat- en rondbodem
Andere categorie
Zeilboot
Ligplaats
Akkrum
Ligplaats land
Nederland
Prijs
Vraagprijs
€ 29.500,00
Fabrikant en model
Fabrikant
Zeeschouw
Model
970
Schip eigenschappen
Naam van het schip
Gurbe
Afmetingen van het schip
Breedte
3.20 meter
Diepgang
0.75 meter
Lengte
9.70 meter
Doorvaarhoogte
10.50 meter
Bouwjaar en werf
Bouwjaar
1952
Motoreigenschappen
Vermogen
33
Merk
Yanmar
Accommodatie
Toilet
Ja
Veiligheidsvoorzieningen
Bilgepomp
Ja
Brandblusser
Ja
Electronica aan boord
Accu
Ja
Uitrusting
Ankers & materiaal
Ja

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief